Skip to content
Rechercher

News & opinion

3 JUIL. 2018

Voorwoord Nieuwsbrief - juli 2018

2018 is het jaar dat RICS 150 jaar bestaat. Internationaal, en dus ook in Nederland, wordt dit gevierd met veel activiteiten.

RICS in Nederland deed bijvoorbeeld mee aan de oproep om verhalen over maatschappelijk relevante prestaties van RICS-professionals onder de aandacht te brengen. Dit gebeurde onder de noemer ‘Pride in the Profession’.  Een van deze verhalen komt van een van onze leden, Arènso Bakker,  en gaat over de uitbreiding van het Panamakanaal.

2 andere Nederlandse RICS-professionals hebben hun verhalen ook ingestuurd. Deze zijn tot op heden nog niet gepubliceerd en kunnen wij daarom nu nog niet met jullie delen. Sowieso zullen wij er bij ons 150-jarig event in november aandacht aan besteden. Meer hierover lees je verderop in deze nieuwsbrief.

Pledge150

Tijdens ons galadiner op 12 april jongsleden, droeg RICS in Nederland bij aan de ‘Pledge150 Campaign’, waar Prince William bij de lancering ervan een speech gaf, door de Stichting Zwerfjongeren Nederland als goed doel te ondersteunen. De avond van het galadiner zelf, resulteerde uiteindelijk in een prachtige opbrengst voor deze stichting en haar directeur, Hella Masuger.

Maatschappelijke rol

RICS in Nederland en dus ook ik, jullie Country Manager van de afgelopen 11 jaar, zijn uitermate trots op onze maatschappelijke rol, dat we relevant zijn voor de sector en de Nederlandse samenleving en op het feit, dat jullie, onze leden dus, hier ook echt betrokken bij zijn. Jullie initiatieven en suggesties hiervoor waardeer ik enorm en ik hoop dat ze ook in de toekomst via het bureau zullen blijven binnenstromen.

Thought leadership

De laatste jaren biedt RICS steeds meer zogenaamd ‘thought leadership’ aan voor de sector en voor onze leden. Zo organiseerde RICS in Nederland samen met de NEPROM op 6 maart jongstleden een symposium over circulariteit en vastgoed waar onder andere oud-minister Jacqueline Cramer sprak. Ook organiseerde RICS in Nederland samen met IVBN een belangrijk, en naar wat later bleek hét belangrijkste, taxatie-event op de PROVADA over de toekomst van taxaties.

Een goed beeld van de toekomst van vastgoed werd geschetst tijdens het WBEF 2018 op 23-24 april in Londen. Hierop aanhakend werd RICS CEO Sean Tompkins onlangs geïnterviewd door PropertyNL. Dit interview kun je hieronder downloaden.