Zoek

18 APR 2018

Nowy skład panelu doradczego RICS w Polsce

RICS w Polsce wybrał nowy skład panelu doradczego, instytucji służącej rozwojowi organizacji oraz upowszechnieniu międzynarodowych i zawodowych standardów na rynku budownictwa i nieruchomości.

Obok Kingi Barchoń (PwC), Iana Scattergooda (Cushman&Wakefield), Nigela Wade i Artura Winnickiego (Reesco), którzy przedłużyli swoją kadencję na kolejne trzy lata, w panelu zasiądą także Jarosław Bator (Skanska), Maciej Wójcikiewicz, CBRE oraz Bartosz Dobrowolski, PropTech Poland.

Panel doradczy RICS reprezentują wysocy rangą profesjonaliści związani z lokalnym rynkiem nieruchomości. W skład panelu mogą wejść zarówno członkowie, jak i nie-członkowie RICS.

Panel odgrywa kluczową rolę w rozwoju działalności RICS w Polsce w strategicznych dla RICS obszarach, takich jak etyka i zawodowe standardy, oraz zapewnieniu, że członkowie organizacji posiadają niezbędną wiedzę i kompetencje aby odpowiedzieć na wyzwania jutra, wpływające na branżę i środowisko.

Wyzwania związane z urbanizacją, nowymi technologiami i modelami biznesowymi, digitalizacją i big data będą miały duży wpływ na społeczeństwo i profesjonalistów działających w sektorze gruntów, nieruchomości i budownictwa. Kompleksowość tych zjawisk rodzi silną potrzebę przywództwa, w tym przywództwa myśli, na którą eksperci RICS mogą pozytywnie odpowiedzieć.

Aby wypełnić to zobowiązanie, RICS organizuje w tym roku trzeci już szczyt w ramach światowego forum branży budownictwa i nieruchomości, który odbędzie się w Londynie w dniach 23-24 kwietnia. Pod hasłem "Urbanizacja, innowacje i cywilizacja" szczyt RICS skoncentruje się na komercyjnych strategiach potrzebnych do wykorzystania ogromnego potencjału ludzi i środowiska budowlanego XXI wieku. Poprzez to wydarzenie, RICS pragnie dzielić się wiedzą, umiejętnościami i zasobami niezbędnymi do tego, aby kształtować środowisko, które zaspokoi potrzeby globalnej populacji. Szczyt będzie ważnym spotkaniem liderów branży nieruchomości i okazją do przypomnienia tego, co znaczy być organizacją interesu publicznego. Więcej o konferencji na stronie: https://ww2.rics.org/eu/wbef/

O RICS:

RICS (The Royal Institution of Chartered Surveyors) jest niezależną, międzynarodową organizacją powołaną w 1868 r. Wielkiej Brytanii. RICS wspiera rozwój kwalifikacji zawodowych ponad 125 tys. profesjonalistów branży nieruchomości i budownictwa na całym świecie i czuwa nad przestrzeganiem przez nich najwyższych zawodowych standardów i zasad etycznych. W Polsce RICS powołany został w 1991 r. przez grupę doświadczonych rzeczoznawców, którzy dostrzegli potrzebę wprowadzenia regulacji na rozwijającym się po transformacji ustrojowej rynku. Należy do niego ponad 300 ekspertów reprezentujących czołowe firmy i organizacje związane z branżą budownictwa i nieruchomości w Polsce. Więcej informacji na www.rics.org.

Laura Lindberg,

RICS Head of Media & Communications, Europe